Particulier

Minimaal aantal deelnemers:  15 personen
Locatie:    Aan huis of bijv. in de Vlaamse schuur in Liempde of elders

 


Programma kookworkshop  (totale tijd 4 á 5 uur)

  • Ontvangst: Welkomstwoord en een Amuse.
  • 30 minuten: Uitleg van de recepturen, iedereen ontvangt een receptenboekje dat speciaal voor deze gelegenheid zal worden gemaakt.  (Je kunt een logo of een foto mailen die we dan zullen gebruiken op het voorblad)
    • Verdeling in 2 of 4 groepen, afhankelijk van het aantal deelnemers.
      • groep 1 maakt het voorgerecht
      • groep 2 maakt het tussengerecht
      • groep 3 maakt het hoofdgerecht
      • groep 4 maakt het dessert
  • 90 minuten: 
    • Voorbereiding van de gerechten door de groepen en het dekken van de tafels
  • 90 tot 120 minuten:
    •  Jullie dineren gezamenlijk en ondertussen maken de groepen hun gerechten  beurtelings af. Ieder groep presenteert zijn gerecht aan de gasten/collega’s

 


Menu ‘s

Maak een keuze uit een van de menu’s, alle gerechten zijn overigens onderling uitwisselbaar.

Menu 1

  • Krokante salade met gegrilde gamba’s en frisse bieslookcrème
  • Romige wilde spinazie soep met krokante spekjes.
  • Gebakken varkenshaasmedaillons met pruimen en abrikozen op Belgische wijze, inclusief:
    • Gebakken aardappelschijfjes
    • Geroerbakken groenten
  • Gebakken aardbeien met grof gemalen peper met roomijs

 Menu 2

  • Gemarineerde verse zalm met een siroop op basis van rode wijn en steranijs.
  • Gevulde koningschampignons met pittige paksoi.
  • Aan één stuk gebraden lendenbiefstuk, ingestoken met gepofte knoflook en een pittige pepersaus, inclusief:
    • Gebakken krielaardappeltjes
    • Geroerbakken groenten
  • Gepofte appel met een karamel van balsamico, kaneelijs en slagroom

Menu 3

  • Krokante salade met Mozzarella, pijnboompitjes en een honing tomatensalsa
  • Toscaanse tomatensoep met bosuitjes en room
  • Vispannetje met zalm, kabeljauw en scampi’s met een romige kruidensaus, inclusief:
    • Mousseline van aardappels
    • Krokante snijboontjes
  • Gebakken gekarameliseerde verse ananas met roomijs en kokos

 

Prijs Kookworkshop: vanaf € 32,50 p.p.*
*Afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie

Ook voor de bijpassende wijnen (drankjes) kunnen wij zorgen.