Kerstmenu

Ik presenteer u een kerstdiner dat u in componenten samen kunt stellen.  U kunt een 4-gangen menu samenstellen met keuze uit:

  • 2 voorgerechten (+ 1 vegetarisch voorgerecht)
  • 2 soepen (+ 1 vegetarische soep)
  • 3 hoofdgerechten (+ 1 vegetarisch hoofdgerecht)
  • 2 nagerechten

Met kerst kunt u geen hors d’oeuvre bestellen.

Hieronder treft u een uitgebreide omschrijving van het menu aan, als u uw keuze heeft kunnen maken kunt u bestellen via het bestelformulier, u kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen.

 


Voorgerechten (Keuze uit 2+ vegetarisch)

  • Carpaccio van Gravlaks met een terrine van gerookte paling en rivierkreeftjes
    • Een carpaccio van huis ingelegde verse zalm met dille, zeezout, bruinesuiker en peper met daarbij een romige terrine van gerookte paling en rivierkreeftjes.
  • Paté van kwartel en gekonfijte kwartelpootjes
    • Volle paté van kwartel met in ganzenvet gekonfijte kwartelpootjes en 1001-nacht compote.
  • Vegetarisch
    • Krokante salade van zoetzure venkel, verse mango met rode peper en gemarineerde boschampignons.

 


Soepen (keuze uit 2 + vegetarisch)

  • Krachtige wildbouillon met oude port
    • Krachtige bouillon van wild en gevogelte met wilde boschampignons en een scheutje port.
  • Verse romige pomodorisoep met gerookte kip en een toefje crème fraîche
    • Huisgemaakte romige soep van pomodori tomaten met gerookte kip en crème fraîche.
  • Vegetarisch
    • Verse romige pomodorisoep met een toefje crème fraîche.

 


Hoofdgerechten (keuze uit 3+ vegetarisch )

  • Zacht gegaarde kalfssukade
    • Zacht gegaarde kalfssukade met een volle saus van kalfsjus, truffel en gekonfijte sjalotjes.
  • Vispannetje met kabeljauw, zalm, coquille st.Jacques en pikante gamba’s
    • Vispannetje met gebakken kabeljauw, zalm, coquille en pikante gamba’s in een romige Hollandaisse saus
  • Suprême van biologische maïskip met soja-limoensaus
    • Gegrilde malse suprême van maïskipfilet, gemarineerd in honing en gember met daarbij een sojasaus met limoen
  • Vegetarisch
    • 2 taartjes van filodeeg met een vulling van geitenkaas en pecannoten, gegratineerd met ei en room

Alle hoofdgerechten worden standaard geleverd met:

  • Pomme Gratin die royaal is gegratineerd met kaas;
  • Fijn Brussels lof met hesp (Vegetarisch natuurlijk zonder hesp)
  • Stoofpeertje gegaard in oude port met kaneel en steranijs

 


 Nagerechten (keuze uit 2)

  • Amaretto Mousse
    • Luchtige amandelmousse met Amaretto en krokante amandelkoekjes
  • Mousse van bastognekoek met een kersencompote
    • Luchtige mousse van bastognekoek met een topping van kersencompote met een vleugje kirsch