Diner

Afname: minimaal 20 personen (tenzij anders vermeld).

 


Drie gangen diner “het Groene Woud”

U heeft keuze uit drie menu’s. Alle producten, gebruikt in deze menu’s, zijn afkomstig  uit “Het Groene Woud”.

Menu 1

  • Brabantse “goei” soep: runderbouillon met veel verse groenten, vlees en gehaktballetjes, zuurdesembrood en gezouten roomboter.
  • Op de huid gebakken Brabants hoenderfilet met een geurige limoensaus, inclusief:
    • Pommes Gratin met Brabants spek en sjalotten
    • Geroerbakte groenten
    • Ceasarsalade met croutons en Parmezaanse kaas
  • Gepofte appel met een karamel van balsamico, kaneelijs en slagroom

Prijs p.p. € 24,50

Menu 2

  • Terrine van Brabantse gerookte kweekpaling en zalm, met bieslook crème, molensteenbrood en gezouten boter.
  • Ambachtelijke Brabantse beenham met gebakken champignons en sjalotten en een heerlijke whiskysaus, inclusief:
    • Pommes Gratin met Brabants spek en sjalotten
    • Geroerbakken groenten
    • Caesarsalade met croutons en Parmezaanse kaas
  • Hemelse modder met slagroom: een luchtige pure chocolademousse met slagroom

Prijs p.p. € 27,50

Menu 3

  • Krokante salade met ambachtelijke gerookte en gekookte Brabantse ham en zachte boerenmetworst, breekbrood met gezouten roomboter.
  • Brabantse “goei” soep: runderbouillon met veel verse groenten, vlees en gehaktballetjes, zuurdesembrood en gezouten roomboter.
  • Gebakken ossenhaas, ingestoken met gepofte knoflook met een rode portsaus, inclusief:
    • Pommes Gratin met Brabants spek en sjalotten
    • Geroerbakken groenten
    • Caesarsalade met croutons en Parmezaanse kaas
  • Verse mousse van bosvruchten met slagroom

Prijs p.p. € 32,50

 


Diner in buffetvorm

U kiest voor alle personen dezelfde optie.

Voorgerecht:  u kiest 1 van de opties

  • Rundercarpaccio met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
  • Luxe eendenpaté met een carpaccio van gerookte boerderijeend, met een cranberry konfijt
  • Bonbon van gemarineerde zalm en gerookte paling met bieslookcrème.
  • Bijlage: Zuurdesembrood met gezouten boter

Soep:  u kiest 1 van de opties

  • Krachtige bouillon van wild en gevogelte met oude port
  • Toscaanse tomatensoep met verse groenten en kip
  • Romige bospaddestoelensoep.
  • Bijlage: Harde soepbroodjes met kruidenboter

Hoofdgerecht:  u kiest 1 van de opties

Zacht gebraden varkenshaasmedaillons met champignonroomsaus

  • Gebakken kalfsoester met kalfsjus en abrikozen en pruimen
  • Vispannetje met gebakken kabeljauw, zalm, gemarineerde scampi’s en zachte kreeftensaus
  • Gebakken parelhoender suprême met een romige Marsala saus
  • Garnituur bij alle hoofdgerechten:
    • Pommes Gratin
    • Geroerbakken verse groenten (wortelen, maïs,haricots-vert)
    • Gemengde sla

Dessert:  u kiest 1 van de opties

  • Luchtige chocolademousse met een bodem van toffee
  • Een luchtig mousse van bosvruchten met compote van bosvruchten en crème de cassis
  • Luchtige monchou met krokante bodem en een topping van kersen

De gerechten worden in shaving dishes geleverd. Inclusief porseleinen borden, rvs bestek en servetten. De afwas wordt u uit handen genomen.

Prijs p.p:
€ 29,50  bij 3 gangen
€ 34,50  bij 4 gangen

 


3-gangen-diner

Soep:

  • Dubbelgetrokken heldere kalfsbouillon met bleekselderij en kervel.
  • Licht gebonden romige verse aspergesoep met bieslook.
  • Hollandse grove mosterdsoep met spekjes.
  • Licht gebonden rivierkreeftjes soep met groene kruiden.

Hoofdgerecht:

Brabantse asperges met Brabantse beenham,vers gemarineerde zalm, gekookte peterselie krieltjes, eikruim en champagnesaus (alleen tijdens het aspergeseizoen).

  • In het zicht van de gasten gebakken verse gemarineerde zalmfilet, met luchtige champagnesaus.
  • In het zicht van de gasten gebakken biefstuk met Stroganoff saus.

Bij het hoofdgerecht worden geleverd:

  • Pommes Gratin en
  • Ratatouille met champignons, paprika en courgettes      

Nagerecht:

  • In het zicht van de gasten: Gebakken Hollandse aardbeien met gemalen peper, warme saus en roomijs met een krokant koekje.
  • Luchtige bavaroise van bosvruchten met bosvruchtenlikeur en slagroom.

Prijs p.p. € 29,50

 


Italiaans diner

  • Het voorgerecht en de soep zal worden geserveerd met Italiaans brood, gezouten boter en olijfolie.
  • Het hoofdgerecht zal worden geserveerd met bijpassende groenten- en aardappelgarnituur.

Voorgerechten: (keuze uit 3)

  • Carpaccio van rund met een dressing van zongedroogde tomaatjes, kappertjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
  • Dun geneden Coppa di Parma met een kruidige tomatenbavarois en dressing van basilicum
  • Gemarineerde zalm met citrusfruit, zoetzure groenten en een stroop van steranijs en balsamico

Soepen: (keuze uit 2)

  • Goed gevulde vissoep met saffraan
  • Wilde spinaziesoep met knoflook crouton en een wolk van Gorgonzola.

Tussengerechten: (keuze uit 2)

  • Brede lintpasta met een kruidige lamsragout
  • Gebakken grote garnalen met knoflook, aubergines en courgette

Hoofdgerechten: ( keuze uit 4)

  • Zacht gebraden kalfsukade met kruidenrisotto en Gremolade.
  • Gebraden medaillons van varkenshaas omwikkeld met Parmaham en salie in Marsalasaus
  • Gebakken Ingestoken hele ossenhaas met gepofte knoflook en een volle jus met rode wijn
  • Gebakken kabeljauwfilet met gebakken garnaaltjes en stukjes appel met een luchtige dragonsaus.

Nagerechten: (keuze uit 3)

  • Panna cotta met karamelsaus
  • Gemarineerd vers fruit met een luchtige sabayon van Amaretto
  • Assortiment Italiaanse kazen

Prijs per persoon

Voorgerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht: €  32,50
Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, nagerecht: €  36,50
Voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, nagerecht : €  39,50

 Bijpassende wijnen:

  • Rode wijn: Merlot reserva
  • Witte wijn: Chardonnay reserva
  • Prijs per fles (incl. glaswerk): € 12,50

 


Asperge diner

Showcooking met asperges, speciaal tijdens het aspergeseizoen! Alle gerechten worden à la minute gemaakt in het zicht van de gasten.

Voorgerecht:

  •  Wilde spinaziesoep met gebakken spekjes
  • Klein hard broodje met gezouten roomboter

Hoofdgerecht:

  •  Geroerbakte verse Brabantse asperges +/- 500 gram per persoon
  • Garnituur:
    • Gemarineerde verse zalm met dille en zeezout
    • Kempische gekookte boeren achterham
    • Gebraiseerde kleiaardappeltjes met peterselie en roomboter
    • Roomboter saus
    • Ei kruim

Nagerecht:

  • Gebakken aardbeien met gemalen zwarte peper en warme aardbeiensaus in combinatie met roomijs

De gerechten worden gepresenteerd op porseleinen borden met rvs bestek. Uiteraard nemen wij u de afwas uit handen.

Prijs p.p. € 29,50

 


Bourgondisch diner: varken aan het spit

Afname: minimaal 40 personen

Voorgerecht (uitgeserveerd op bord):

  • Krokante salade met Ambachtelijk gerookte en gekookte Brabantse achterham en zachte Brabantse metworst.
  • Een dressing van: olijfolie, witte wijn azijn, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.
  • Baguettes met gezouten roomboter.

Prijs p.p. €  6,50

Hoofdgerecht:

  • Biologisch varken (40 á 50 kg) aan het spit gegaard op een houtskoolgrill.
  • Bijlage op tafel geserveerd:
    • Grove krielaardappels met spek en uien
    • Pasta salade met chorizo en olijven
    • Caesar salade
    • Zomerse salade met bleekselderij, ananas, appel en walnoten
    • Zuurdesembrood
    • Tapenade van olijven met basilicum en pijnboompitten
    • Mediterrane tapenade met paprika, tomaat en pijnboompitten

Prijs p.p. € 27,50

Nagerecht, feestelijk opgemaakt in grote Bourgondische schalen:

  • Pure chocolademousse met slagroom
  • Bavaroise van verse bosvruchten
  • Verse fruitsalade

Prijs p.p. €  5,25